Op zoekvakantiewerk.nl kun je direct zoeken in 2.300 vakantiewerk vacatures. Vind snel je ideale vakantiebaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers
Tips & Adviezen

Vakantiewerk in het buitenland

 

Wanneer je werkervaring wil opdoen in het buitenland zal je waarschijnlijk terechtkomen in de horeca, landbouw of horecasector. Enkele voorbeelden van vakantiewerk zijn druiven plukken in Frankrijk of het leiden van een zomerkamp in de Verenigde Staten.

Bij vakantiewerk in het buitenland ligt de essentie niet zozeer in het verdienen van veel geld, maar meer in het opdoen van internationale ervaringen. Dit staat uiteraard ook goed op je CV.


Regels buitenlandse vakantiebaan
Mocht je geïnteresseerd zijn om in het buitenland een vakantiebaan te nemen, dan zijn daar wel een aantal regels aan verbonden. Allereerst moet je minimaal 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast heb je een visum of een werkvergunning nodig indien je naar een land gaat dat niet tot de EU-landen behoort.
Zorg er wel voor dat je voordat je weg gaat al een werkvergunning geregeld hebt.

Ook bestaan er speciale bureaus die bemiddelen bij het vinden van een vakantiebaan in het buitenland. Daar horen uiteraard wel de bemiddelingskosten bij.


Vrijwilligerswerk
Mocht je niet geïnteresseerd zijn in het verdienen van geld, maar wil je juist gaan voor de ervaringen die je kunt opdoen in het buitenland, dan is vrijwilligerswerk ook altijd een optie. Een idee is om bijvoorbeeld te gaan werken in natuurparken en in sociale projecten(opvanghuizen voor vrouwen of kinderen). Om dit werk te mogen en kunnen doen zit vaak wel een fors prijskaartje aan vast. Zo moet je voor bepaalde werkzaamheden een betaalde (taal)cursus volgen.

 


<< Populaire vakantiebaantjes

Tips & Adviezen - Copyright Zoekvakantiewerk.nl 2020 - Naar boven

Zoekvakantiewerk.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekoppas.nl | Startersbanen.nl | Stagetips.nl | Studentenzorgverzekering.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347