Op zoekvakantiewerk.nl kun je direct zoeken in 2.300 vakantiewerk vacatures. Vind snel je ideale vakantiebaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers
Tips & Adviezen

Populaire vakantiebaantjes

Uiteraard is het ene vakantiebaantje de andere niet. Sommige vakantiebaantjes zijn erg gewild door studenten en scholieren, sommige wat minder. Dat ligt aan de ene kant vooral aan het soort werk dat er verricht dient te worden. Ook kan het aanbod van vakantiewerk vacatures op een bepaalde baan veel hoger liggen. Toch blijkt het dat er een vijftal vakantiebaantjes zijn die erg populair zijn onder de vakantiewerkers. Hieronder een overzicht:

Winkelmedewerker
Ook winkelpersoneel neemt vakantie. Veel winkels zijn dan tijdelijk op zoek naar vakantiekrachten die dan voor een bepaalde periode de lege plekken kunnen innemen. Supermarkten zijn tot dusver nog volop favoriet bij de vakantiewerkers. Naast supermarkten zijn ook kledingwinkels prima werkgevers voor de studenten en scholieren in de vakantie. Vaak is het werk afwisselend en realtief niet zwaar. Je zult je er niet snel vervelen.

Straatverkoop
Een baan dat vooral bij goed weer populair is is een baantje als straatverkoper. Bij dit werk krijg je veel vrijheid van je werkgever. Je mag bijvoorbeeld kranten verkopen in een drukke winkelstraat. Ook komt het voor dat je voor een goed doel langs huizen mag gaan om abonnementen te verkopen. Het verdient relatief erg goed, en je krijgt hier te maken met een bonussctructuur, hoe meer je verkoopt, des te meer je verdient. De dagen zijn wel lang, vaak begin je ergens in de middag en ben je pas in de avond thuis. Ook ga je vaak als team op pad, dus een gezelligheid geen gebrek.

Horeca
Horecabaantjes zijn erg gewild onder studenten. Vaak is het 's zomers erg druk op de terrasjes en niet te vergeten het strand. Veel cafés, bars en restaurants kunnen wel een extra handje gebruiken. De werkzaamheden zijn van afwassen tot het maken van een diner of lunch. De horecasector staat bekend om zijn goede werksfeer en dat het goed wordt betaald. Wanneer je je werk goed doet heb je ook nog kans op een leuke fooi. Vaak ben je wel in dienst als oproepkracht, dit kan wel eens een nadeel zijn.

Krantenwijk
Dit bijbaantje bestond al sinds de krant werd uitgegeven, namelijk de krant rondbrengen. Naast kranten kan je er ook voor kiezen om folders rond te brengen, dit hoeft maar één maal per week.
Je krijgt een iets minder salaris als je het verglijkt met de andere bijbaantjes, maar moeilijk is het niet. Mocht je nu een ochtendkrant rondbrengen, dan ligt je salaris wel een stuk hoger. Dan moet je natuurlijk wel vroeg op willen staan.


Telemarketing
Een steeds populair wordende vakantiebaan is er één in de telemarketing. Je werkt dan in een callcenter en probeert mensen via de telefoon producten of diensten te verkopen. Wees wel voorbereid op veel afwijzingen. Vaak reageren mensen toch al snel geïrriteerd als zij merken dat je ze iets probeert aan te smeren. Daar tegenover staat wel een goed salaris met een verleidelijke bonusstructuur.

 

 


<< Wat te doen bij... Vakantiewerk in het buitenland >>

Tips & Adviezen - Copyright Zoekvakantiewerk.nl 2020 - Naar boven

Zoekvakantiewerk.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekoppas.nl | Startersbanen.nl | Stagetips.nl | Studentenzorgverzekering.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347