Op zoekvakantiewerk.nl kun je direct zoeken in 2.300 vakantiewerk vacatures. Vind snel je ideale vakantiebaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers
Tips & Adviezen

Ongeschreven regels op kantoor


Heb jij een vakantiebaantje op een kantoor? Op het kantoor gelden zogenaamde ‘ongeschreven regels’. Hoe beter jij deze kent, hoe makkelijker jij je aanpast aan je vakantiewerkgever.

1. Als je iets leent, geef het dan terug
Een veelvoorkomend probleem op kantoren is het kwijtraken van spullen. Heb jij bijvoorbeeld een nietmachine nodig en moet je deze lenen? Breng hem dan altijd terug naar de eigenaar. Als jij spullen na het lenen terugbrengt kom je betrouwbaar over en lenen je collega’s de volgende keer sneller hun spullen.

2. Je mag domme vragen stellen, maar niet te veel
Als je ergens komt om vakantiewerk te doen, mag je natuurlijk domme vragen stellen. Na een maand wordt er over het algemeen wel van je verwacht dat je je basistaken kunt uitvoeren, probeer dan dus geen domme vragen meer te stellen. (Een gewone vraag stellen kan natuurlijk altijd).

3. Vertel niet te veel over je privéleven
Vertel tijdens je eerste weken op kantoor niet te veel over je privéleven. Je weet immers nog niet wie je kunt vertrouwen. Je wil natuurlijk niet dat een collega verhalen over jouw privéleven doorspeelt naar anderen.

4. Probeer niet te roddelen
Als je nieuw bent kun je beter niet gelijk over je collega’s gaan roddelen. Je kent immers niet iedereen goed en weet niet wie er betrouwbaar is. Als je collega’s er achter komen dat jij over ze roddelt maak je jezelf niet bepaald geliefd.

5. Weet naar wie je moet luisteren
Als je begint met vakantiewerk op een kantoor, moet je goed bedenken naar wie je moet luisteren. Dat is meestal je leidinggevende. Het is niet de bedoeling dat andere mensen jou rotklusjes laten opknappen omdat je nieuw bent. Dat betekent niet dat je niet af en toe iets voor je collega’s kunt doen.


<< Gedrag tijdens vakantiewerk Bijverdienen naast je studiefinanciering >>

Tips & Adviezen - Copyright Zoekvakantiewerk.nl 2020 - Naar boven

Zoekvakantiewerk.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekoppas.nl | Startersbanen.nl | Stagetips.nl | Studentenzorgverzekering.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347