Op zoekvakantiewerk.nl kun je direct zoeken in 2.300 vakantiewerk vacatures. Vind snel je ideale vakantiebaan en solliciteer direct online!

Home Voor werkgevers

Vraag en antwoord voor kandidaten (FAQ)

1. Over Zoekvakantiewerk.nl       

2. Vacatures

3. Het sollicitatieproces

 4. Je profielpagina

5. Privacy    

6. Overig

7. Stel ons je vraag

 

 

1. Over Zoekvakantiewerk.nl

Hoe werkt Zoekvakantiewerk.nl?

Zoekvakantiewerk.nl is onderdeel van Zoekbijbaan.nl. Op Zoekvakantiewerk.nl zijn alle vakantiewerk vacatures van Zoekbijbaan geplaatst. Om in te kunnen loggen op Zoekvakantiewerk.nl heb je een profiel van Zoekbijbaan.nl nodig.

Aanmelden op Zoekbijbaan.nl doe je als volgt: ga naar www.zoekbijbaan.nl, klik op 'Aanmelden' en vul je persoonlijke gegevens in. Zorg dat je alles goed invult, dat zorgt er namelijk voor dat bedrijven een betere indruk van je krijgen.

Direct solliciteren

Als je bent aangemeld kun je gelijk beginnen met solliciteren. Log op Zoekbijbaan.nl in met je e-mailadres en wachtwoord en druk op de knop 'Zoek vakantiewerk' in het linkermenu. Wil je vacatures zien die bij jouw profiel passen? Klik dan op de knop 'Jouw pagina'.

Zie je een vacature die je wel bevalt? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct'. Schrijf een goede motivatie en vergeet niet te verwijzen naar je CV.

Sollicitaties beheren
De sollicitaties die je hebt gedaan kunt je bekijken via de knop 'Jouw sollicitaties'. Zo kun je zien wanneer je hebt gesolliciteerd en welke motivatie je hebt gestuurd.

Wachten op antwoord
Nu je hebt gesolliciteerd moet je even wachten op antwoord. Je sollicitatie is direct verstuurd naar het bedrijf. Mocht het bedrijf jou interessant vinden dan krijg je vanzelf bericht terug. Heb je na een week nog niets gehoord? Dan kun je een e-mail ter herinnering sturen via de knop 'Jouw sollicitaties.

Uitgenodigd worden
Als een bedrijf jou interessant vindt kan het zijn dat je een uitnodiging krijgt om op een vacature te solliciteren. Als je hier op ingaat heb je grote kans om uitgenodigd voor een gesprek.
 

Is inschrijven bij Zoekvakantiewerk gratis?


Ja, inschrijven bij Zoekvakantiewerk is helemaal gratis. Ook alle diensten zoals het ontvangen van vacatures in je mailbox en het solliciteren zijn gratis.
 

Wie kunnen zich aanmelden?


Iedereen die vakantiewerk zoekt kan zich aanmelden. Het maakt niet uit of je op school zit, studeert of iets anders doet.
 

Hoe neem ik contact op met Zoekvakantiewerk?

Wij zijn te bereiken via de mail, of stuur ons een bericht via het reactieformulier.

 

2. Vacatures

Ik heb vragen over een vacature, maar ik kan geen contactgegevens vinden?

Meestal bevat een vacature geen contactgegevens, omdat sollicitaties via ons systeem verlopen. Vragen over een vacature kun je dus het beste in je sollicitatiebrief opnemen. Zoekvakantiewerk.nl kan je helaas niet helpen met inhoudelijke vragen over een vacature.

 

Heeft het zin om te reageren op vacatures die een tijdje geleden zijn geplaatst?

Wij doen ons best om altijd alleen actuele vacatures aan te bieden. Als een vacature een lange tijd geleden geplaatst is betekent dat vrijwel altijd dat het een doorlopende vacature is, voor een bedrijf dat bijvoorbeeld meerdere mensen voor één functie nodig heeft. Het heeft dus altijd zin om te solliciteren.

Mocht je twijfelen aan een vacature dan kun je altijd contact met ons opnemen.


3. Het sollicitatieproces

Hoe kan ik solliciteren?

Als je bent aangemeld op Zoekbijbaan.nl kun je gelijk beginnen met solliciteren. Log op Zoekbijbaan.nl in met je e-mailadres en wachtwoord en druk op de knop 'Zoek vakantiewerk' in het linkermenu. Je wordt dan doorgestuurd naar Zoekvakantiewerk. Wil je vacatures zien die bij jouw profiel passen? Klik dan op de knop 'Jouw pagina'.

Zie je een vacature die je wel bevalt? Klik dan op de knop 'Solliciteer direct'. Je wordt dan doorgestuurd naar Zoekbijbaan.nl waar je een sollicitatiebrief kunt versturen. Schrijf een goede motivatie en vergeet niet te verwijzen naar je CV.

Hoe maak ik de meeste kans op een sollicitatiegesprek?

Wil je meer weten over hoe je het beste kunt solliciteren? Voor tips over het schrijven van een goede brief tot het gesprek zelf: kijk bij onze Tips & adviezen.

Ik heb gesolliciteerd maar nog steeds geen reactie gehad. Wat nu?

Heb je meer dan een week geleden gesolliciteerd, maar nog niets van het bedrijf gehoord? Dan kun je een e-mail ter herinnering sturen via de knop 'Jouw sollicitaties'. Het kan zijn dat een bedrijf nog geen tijd heeft gehad om je reactie te verwerken.


4. Je profielpagina

Hoe pas ik mijn profiel aan?

Log in via Zoekbijbaan.nl en klik in het linkermenu op de knop 'CV bewerken'.

Wat kan ik kwijt op mijn profiel?

Op je profiel kan je onder andere je word CV plaatsen, en je persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld werkervaring en kwaliteiten die je bezit. Je kunt ook een foto van jezelf op je profiel plaatsen om bedrijven een nog betere indruk van jezelf te geven.

Ik kan mijn foto niet toevoegen. Wat nu?

Waarschijnlijk lukt het toevoegen niet omdat je foto niet aan de voorwaarden voldoet. Controleer of je foto aan de volgende eisen voldoet:

  • De foto is niet groter dan 3MB (3072kb).
  • De foto is niet hoger dan 1024 pixels en niet breder dan 1280 pixels.
  • De foto is een .jpg-, .jpeg-, .png- of gifbestand.

Voldoet je foto aan al deze voorwaarden, maar krijg je nog steeds een foutmelding?
Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe krijg ik een nieuwe?

Ga naar Zoekbijbaan.nl en klik op de knop 'wachtwoord vergeten'. Vul je e-mailadres in en je krijgt van ons direct een mailtje waarmee je het wachtwoord van je profiel kunt veranderen.

 

Hoe laat ik op mijn profiel zien dat ik niet meer beschikbaar ben?

Om te laten zien dat je niet meer beschikbaar bent log je in via Zoekbijbaan.nl. Ga naar je profielpagina en vink het hokje 'Nee, ik ben niet meer beschikbaar' aan. Klik daarna op 'Beschikbaarheid wijzigen' en bedrijven zien dat jij niet meer beschikbaar bent. Je krijgt dan ook geen nieuwe vacatures meer in je mailbox.

 

Hoe verwijder ik mijn profiel?

Wil jij je uitschrijven van Zoekvakantiewerk.nl? Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. Daarom horen we graag wat hiervoor de reden is. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen of opmerkingen hebt. Wij hopen je verder te kunnen helpen, en natuurlijk onze eigen dienstverlening te kunnen verbeteren.

Wil je echt je profiel verwijderen? Log dan in via Zoekbijbaan.nl en klik op de knop 'CV Bekijken'. Klik dan op de knop 'Uitschrijven', je profiel is nu verwijderd.

 


 5. Privacy

Hoe gaat Zoekvakantiewerk om met mijn persoonlijke gegevens?

Al jouw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld. Jouw privacy is voor ons namelijk erg belangrijk.

Je gegevens worden alleen gebruikt om je nieuwe vacatures te sturen, je op de hoogte te stellen van interesse door werkgevers en je de status van je sollicitaties te laten zien. Dit alles doen we om te zorgen dat jij zo snel mogelijk vakantiewerk vindt.

 Lees meer over je privacy in ons Privacy-Statement.

 

 
6. Overig

Hoe meld ik me af voor de nieuwsbrief?

Onderaan de nieuwsbrief staat een link waarmee je jezelf kunt afmelden voor de nieuwsbrief.

Ook kun je je afmelden voor de nieuwsbrief via de website: log in via Zoekbijbaan.nl op je profielpagina en klik op de knop 'CV bewerken'. Klik vervolgens op het hokje achter 'Nieuwsbrief ontvangen?' en zorg dat het hokje niet aangevinkt staat. Sla vervolgens je CV op.

 

Hoe stop ik het ontvangen van nieuwe vacatures ?

Om het ontvangen van nieuwe vacatures in je mailbox te stoppen log je in via Zoekbijbaan.nl. Klik op de knop 'CV bewerken' en zorg dat het hokje van 'Nieuwe stages of bijbanen ontvangen via e-mail?' uitgevinkt staat. Sla vervolgens je CV op.


 7. Stel ons je vraag

Heb je een andere vraag?

Mail ons dan gerust: Info@zoekvakantiewerk.nl

Je kunt ook gebruik maken van ons reactieformulier.
 

 

 

 

 

 
 

Zoekvakantiewerk.nl is onderdeel van Melon Media netwerk

Zoekbijbaan.nl | Stagemotor.nl | Zoekoppas.nl | Startersbanen.nl | Stagetips.nl | Studentenzorgverzekering.nl

© 2020 • KvK nr: 24309347